Ajankohtaista

Vuoden 2018 kilpailu on päättynyt

Vuoden 2018 kilpailu päättyi 1. helmikuuta. Kilpailuun saapui 176 työtä, jotka seuraavaksi saavat arvion. Maaliskuun alkupuolella kilpailun neuvottelukunta päättää lopputapahtumaan kutsuttavat työt. Osallistujille ilmoitetaan henkilökohtaisesti lopputapahtumaan kutsuttavat työt.

Kiitos kaikille osallistujille, opettajille ja ohjaajille!

Opettajan ajatuksia tutkielmien ohjaamisesta

Ryhdyin ohjaamaan tutkielmia luonnontiedelinjan perustamisen myötä. Olin tosin aikaisemmin ohjannut useiden vuosien ajan pienimuotoisempia tutkielmia biologiassa. Havaitsin, että ne olivat jo antaneet runsaasti valmiuksia laajempienkin tutkimusten ohjaamiseen.

Koulussamme luonnontieteen tutkimuskurssi toteutetaan biologian, kemian ja fysiikan opettajien yhteistyönä. Kannustamme vahvasti opiskelijoita monitieteiseen ajatteluun.

Tilaa kilpailun historiikki

Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailua on järjestestetty jo vuodesta 1979 lähtien. Vuonna 2015 kootussa historiikissa käydään läpi kilpailun taival tähän päivään asti. Historiikin voi tilata itselleen osoitteesta tukoke(at)opinkirjo.fi. Julkaisu on maksuton.

STEK Sähkökisa osana TuKoKea vuonna 2018

Vuoden 2018 TuKoKe-kilpailussa on mukana myös STEK Sähkökisa.

Sähkökisaan voi osallistua yhtä aikaa kuin TuKoKe-kilpailuunkin täyttämällä lomakkeen sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä ja valitsemalla kohdan "osallistun myös STEK Sähkökilpailuun". Molempiin kilpailuihin voi osallistua samanaikaisesti.

STEK Sähkökisaan voi osallistua, jos:

1) Kilpailutyö käsittelee tavalla tai toisella sähköä.