Palkinnot

TuKoKe-lopputapahtumassa jaetaan palkintostipendeinä vuosittain yli 15 000 euroa. Lisäksi jaetaan sponsoreiden erityispalkintoja ja ohjaajapalkintoja. Vuonna 2018 lopputapahtumassa palkitaan ensimmäistä kertaa myös STEK Sähkökilpailun voittajat.

Lopputapahtumassa valitaan lisäksi Suomen edustajat Euroopan Unionin Contest for Young Scientists (EUCYS) -kilpailuun, Yhdysvalloissa järjestettäviin Intel International Science and Engineering Fair (ISEF) ja GENIUS Olympiad -tiedekilpailuihin ja muihin mahdollisiin kansainvälisiin tapahtumiin.

RAHASTIPENDIT

Kaikki finaaliin pääsevät työt palkitaan rahastipendeilla. Kokonaisuudessaan palkintoja jaetaan reilut 15 000 euroa. Myös jaetut sijoitukset ovat mahdollisia. III-sarjassa jaetaan kaksi 1. palkintoa, joista toinen on tutkimusprojekti ja toinen suunnittelu-/kehitystyö.

Stipendikategorioita ovat:

  • 1. sija
  • 2. sija
  • 3. sija
  • Tunnustuspalkinto: jaetaan työlle, joka ei sijoitu sijoille 1.-3.
  • Kannustuspalkinto: jaetaan työlle, joka on valittu lopputapahtumaan, mutta tekijä ei syystä tai toisesta osallistu tuomariston haastatteluun.

Vuonna 2018 STEK Sähkökisa on osa TuKoKea. STEK palkitsee Sähkökisan voittajat TuKoKe-lopputapahtumassa.

SUOMEN EDUSTAJAT KANSAINVÄLISIIN TIEDEKILPAILUIHIN

III-sarjan voittajatyöt edustavat Suomea EU:n Young Scientist -kilpailussa. Finalistien joukosta (II ja III-sarjan edustajat) valitaan Suomen edustajat Intel ISEF ja GENIUS Olympiad -kilpailuihin.

NIMIKKOPALKINNOT

Yhteistyökumppanit voivat jakaa nimikkopalkintoja työn tekijälle tai ohjaajalle määräämiensä kriteereiden mukaan.

MUUT PALKINNOT

Vuosittain kilpailussa jaetaan myös muita aineellisia ja ei-aineellisia palkintoja.

Palkintona voidaan jakaa myös palkintomatkoja ohjaajille ja seurantaoppilaille EUCYS- ja ISEF-kilpailuihin.

Lisätietoja kansainvälisistä kilpailuista: